Wintersport Oostenrijk

Net als afgelopen jaren zal ook dit jaar weer de reis naar Oostenrijk gaan. Het gebied waar we de sneeuw in zullen duiken is “skicircus Saalbach”. Het veelzijdige en sfeervolle skigebied van Saalbach biedt 270 km aanééngesloten piste en staat in de top 5 skigebieden van Nederlandse wintersporters. De bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 Fieberbrunn vormen samen het prachtige skigebied.

Informatie Reis

Vertrek uit Nederland: zaterdagavond 27 januari 2024 ca. 19.30u
Aankomst in Oostenrijk: zondagmorgen 28 januari 2024 om ca. 08.00u
Vertrek uit Oostenrijk: donderdagavond 1 februari 2024 om ca. 19.00u
Aankomst in Nederland: vrijdagmorgen 2 februari 2024 om ca. 7.30u

Omdat bijna iedereen op zaterdag moet sporten hebben we ervoor gekozen om pas op zaterdagavond te vertrekken en op vrijdagochtend terug te komen. Zo hoef je niets te missen van jouw wedstrijd.

Accomodatie

De accommodatie is bij ons bekend en is afgelopen jaren erg goed bevallen. We hechten waarde aan de kamers met eigen sanitair. De accommodatie ligt meer vooraan in het dal (dorpje Vorderglemm) en het ligt aan de piste. Dat betekent dat we in de ochtend gelijk de piste op stappen en dat we aan het einde van de middag tot aan het huis kunnen skiën. Voor de beginners is er onderaan de piste een oefenweide met een sleeplift. Dit zorgt er allemaal voor dat we veel tijd op de piste door brengen.

Adres: Ferienhof Wölflbauer Wölflweg 75 5753 Saalbach

Voor meer informatie en foto’s zie www.woelflbauer.at

Kosten

De kosten voor deelname aan de reis zijn € 650,-.  Deze kosten kunnen in termijnen worden betaald (meer info hieronder bij betaling). Bij de prijs is het volgende allemaal inbegrepen:

 • 6-daagse reis
 • Vervoer per 60-persoons Comfort Class touringcar (bus blijft ter plaatse)
 • 4 overnachtingen meerpersoons kamers met elk eigen sanitair
 • 4 maal ontbijt (eerste ontbijt op maandagmorgen)
 • 4 maal driegangendiner (eerste diner op zondagavond)
 • Laatste diner voor vertrek op de vertrekdag en gebruik van douches
 • 5 dagen liftpas voor 270 km pisten
 • huur helm
 • huur ski- of snowboardmateriaal
 • 6 dagdelen ski- of snowboardles van een Nederlandse instructeur
 • Avondprogramma
 • Reis- en ongevallenverzekering met wintersportdekking
 • Begeleiding vanuit Kandinsky Molenhoek

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Annuleringverzekering
 • Wintersportkleding
 • Lunch

Skien of snowboarden

Iedere deelnemer mag kiezen of je wilt gaan skiën of snowboarden. De ervaring leert dat een beginnende snowboarder lang aan het oefenen is voordat hij zelfstandig een afdaling kan maken. Je bent beperkt om het gebied te verkennen. Iemand die al eerder heeft geskied, heeft een bepaalde voorkennis waardoor hij wel wat makkelijker het snowboarden leert. Wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat raden we je aan om te beginnen met skiën. Het is eenvoudiger om deze basis aan te leren en je kunt hiermee al vlot verschillende afdalingen maken. Het échte wintersportgevoel beleef je dus eerder als een beginnende skiër dan een beginnende snowboarder.

Voor ieder niveau wordt een groep samengesteld waarbij les wordt verzorgd door een van de begeleiders die meegaan vanuit school of door een Nederlandse instructeur. Alle deelnemers worden ingedeeld in lesgroepen. Er worden groepen gemaakt voor de beginnende skiërs en snowboarders en ook voor de licht gevorderde skiërs en snowboarders. In sommige gevallen worden de gevorderde skiërs en snowboarders samengevoegd.

Organisatie

De organisatie hebben we in eigen handen. We hebben zelf contacten gelegd met de verschillende bedrijven om ervoor te zorgen dat de prijs zo gunstig mogelijk blijft. Er is rechtstreeks contact met de accommodatie, met de skilift voor de liftpas en met de sportwinkel voor materiaal.

Het touringcarbedrijf beschikt over het ‘Keurmerk’ voor touringcarbedrijven.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op de site. Nadat je bent aangemeld, is de inschrijving nog niet compleet. Je moet daarvoor het protocol en contract reizen en excursies ondertekend inleveren bij Guido Berns of Carlien Heins. Deze vindt u onderaan deze informatie en tevens als download bij het aanmeldformulier.

Als je meegaat moet je in het bezit zijn van een eigen geldig paspoort of identiteitsbewijs. Je mag niet op het paspoort van je ouders reizen.

Let op:

 • Na de eerste betalingstermijn is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. Een bedrag van €50,- wordt in mindering gebracht vanwege reeds gemaakt kosten.
 • Wanneer er een reden is om terug te trekken, dan dient de deelnemer een annuleringsverzekering te hebben afgesloten.
 • Bij over-inschrijving zal er een loting plaatsvinden.
 • Bij niet doorgaan wegens te weinig deelnemers wordt het reeds betaalde bedrag uiteraard terugbetaald.

Inschrijven kan onderaan deze pagina tot vrijdag 27 oktober 2023

Betaling

Omdat we de betaling willen verdelen, is het noodzakelijk om vóór 27 oktober in te schrijven. Het bedrag wordt dan verdeeld over 2 termijnen. Het bedrag van € 650,- wordt betaald via Wis Collect. Hiervoor ontvangt u in de week van 21 november een uitnodiging in uw mailbox. Het mailadres dat bekend is in Magister wordt hiervoor gebruikt. Controleer zo nodig ook uw ongewenste e-mail. Hierin zit een link waarmee u rechtstreeks in het betalingssysteem komt. U hoeft geen wachtwoord en/of loginnaam te gebruiken. Met deze link kunt u in één keer betalen of in 2 termijnbetalingen. De termijnbetalingen worden op 8 december 2023 en 5 januari 2024 via iDeal geïncasseerd.

Annuleringsverzekering

Na de eerste betalingstermijn is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. Een bedrag van €50,- wordt in mindering gebracht vanwege reeds gemaakt kosten.
Wanneer er een reden is om terug te trekken, dan dient de deelnemer een annuleringsverzekering te hebben afgesloten. Een reisverzekering met extra dekking heeft de school afgesloten.

Informatieavond

De informatieavond zal plaatsvinden op maandagavond 11 december 2023 om 19.00. Wij vinden het fijn als je bij inschrijving aangeeft of je aanwezig bent tijdens deze avond en met hoeveel personen. De informatie is zeer belangrijk voor de leerlingen die mee gaan. We verwachten dus in ieder geval de leerlingen op deze avond.
Tijdens deze avond geven wij informatie over de reis, verzekeringen, betalingen, voorwaarden, praktische tips voor de beginners, regels en afspraken, het gebied enz.

Contactpersonen

Contactpersonen voor deze reis zijn Guido Berns en Carlien Heins
Telefoonnummer school: 0243584186
Guido Berns: g.berns@kandinskymolenhoek.nl
Carlien Heins: c.heins@kandinskymolenhoek.nl