Ben jij klaar voor de start?

Kandinsky Molenhoek is een kleine, sportieve vmbo-school met ongeveer 210 leerlingen met de leerwegen basis, kader, gemengd en theoretisch plus. Plus betekent dat alle leerlingen van de theoretische leerweg naast het theoretische programma, ook het praktijkprogramma volgen en afsluiten. Vooral de kleinschaligheid, het contact met de mentoren en thuis, het leren in de praktijk, de sportlessen en alle activiteiten maken onze school bijzonder.

Bij ons duren lessen 40 minuten. Je start en eindigt iedere dag met je mentor en je klas in je stamlokaal. Naast de standaardvakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde krijg je bij ons negen sportlessen in de week! Verder volg je in de onderbouw het vak Project. Bij dit vak koppelen we theorie aan praktijk. Je volgt veel gastlessen, gaat op bedrijfsbezoek en ontwikkelt beroepsvaardigheden.

In de bovenbouw bieden we het profiel Dienstverlening en Producten aan. Met dit profiel kan je naar álle opleidingen op het mbo. Ook bieden we een doorlopende leerroute aan in samenwerking met het mbo (Sport en Bewegen, ROC Nijmegen).

Je leert bij ons organiseren, begeleiden, presenteren en gaat aan de slag bij echte events. Leren doe je niet alleen tijdens de lessen maar ook in de praktijk. Je helpt onder andere mee bij de Zevenheuvelenloop, avondvierdaagse, en een diner voor ouder(s)/verzorger(s).

Kandinsky Molenhoek ligt ongeveer tien minuten lopen vanaf station Molenhoek en de bushalte aan de Rijksweg. Vanuit Nijmegen is het ongeveer 25 minuten fietsen.

Wil je graag meer weten over onze school of heb je vragen? Mail dan naar Caroline de Swart via c.deswart@kandinskymolenhoek.nl om een rondleiding in te plannen.

  • Kleinschalig
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijk betrokken
  • Actief onderwijs

Neem een kijkje op onze school

Wil je weten of Kandinsky Molenhoek bij jou past? Kennismaken kon dit jaar via een van onze twee open dagen of onze Kandinsky DoeMiddag. Voor alle activiteiten is aanmelden verplicht.  Uitgeloot en toch graag kennismaken? Mail dan naar c.deswart@kandinskymolenhoek voor een afspraak voor een rondleiding. Dit kan vrijwel iedere werkdag tussen 08.45 en 16.30 uur.

Kennismakingsmiddag

Tijdens deze kennismakingsmiddag ben je van harte welkom om lekker actief bezig te zijn, te sporten, sfeer te proeven en vooral om te komen kijken of Kandinsky Molenhoek bij je past. De datum van de kennismakingsmiddag in 2024 wordt nog bekend gemaakt.

Rondleiding

Wil je graag sfeer proeven op onze school en op een gewone lesdag zien hoe onze school echt is? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke rondleiding. Zo kun je kijken of Kandinsky Molenhoek dé school voor jou is!

Open dag

Een open dag is een uitstekende gelegenheid voor aanstaande leerlingen en ouders/verzorgers om kennis te maken met alles wat onze school te bieden heeft. Je maakt zo kennis met onze leerlingen, docenten, leer­methoden en ons gebouw.

Open dagen 2023-2024

  • Woensdag 1 november van 15.00 uur tot 20.00 uur (op aanmelding)
  • Zaterdag 2 maart van 10.00 uur tot 15.00 uur (op aanmelding)

februari 2024

Video’s van onze activiteiten

Hoe meld je je aan voor onze school?

25 t/m 29 maart 2024

Centrale aanmeldweek voor leerlingen uit regio Nijmegen. Het inschrijfformulier en het gekleurde aanmeldformulier kunnen iedere werkdag op school worden ingeleverd, in de brievenbus worden gedaan of kunnen per post worden verstuurd.

Let op: leerlingen uit de regio Cuijk zijn niet gebonden aan deze centrale aanmeldweek hoeven geen gekleurd aanmeldformulier in te leveren.

4 april 2024

Ouders krijgen de schriftelijke ontvangstbevestiging en resultaat van eventuele loting (regio Nijmegen)

12 april 2024

Laatste aanmeldmogelijkheid na loting.

15 april 2024

Uitslag eventuele tweede loting.

17 mei 2024

Ouders ontvangen bericht over de plaatsing. School kan besluiten tot een verlenging van maximaal vier weken als er door de aangeleverde gegevens bijvoorbeeld nog vragen zijn over leerlingzorg.

14 juni 2024

Uiterste datum dat ouders bericht ontvangen over de plaatsing (alleen in het geval van verlenging van de beslistermijn)

Wil jij je aanmelden als nieuwe leerling voor leerjaar 2, 3 of 4? Mail dan naar c.deswart@kandinskymolenhoek.nl voor meer informatie en of/een inschrijfformulier.

Meer informatie?

Bekijk ook onze andere pagina’s voor meer informatie over het gaan naar de brugklas, maar ook nuttige informatie voor ouder van leerlingen.

Staat er niet bij wat je zoekt? Neem dan contact op met ons.