Ben jij klaar voor de start?

Update 3-4: We zijn ontzettend blij dat zoveel leerlingen voor onze school hebben gekozen. Helaas betekent dit wel dat we, voor het eerst in ruim tien jaar, moeten loten. Leerlingen die uitgeloot zijn worden donderdag 4 april gebeld en kunnen dan hun blauwe formulier (regio Nijmegen) ophalen. De lotingsprocedure is hier te vinden. 

Kandinsky Molenhoek is een kleine, sportieve vmbo-school met ongeveer 210 leerlingen met de leerwegen basis, kader, gemengd en theoretisch plus. Plus betekent dat alle leerlingen van de theoretische leerweg naast het theoretische programma, ook het praktijkprogramma volgen en afsluiten. Vooral de kleinschaligheid, het contact met de mentoren en thuis, het leren in de praktijk, de sportlessen en alle activiteiten maken onze school bijzonder.

Bij ons duren lessen 40 minuten. Je start en eindigt iedere dag met je mentor en je klas in je stamlokaal. Naast de standaardvakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde krijg je bij ons negen sportlessen in de week! Verder volg je in de onderbouw het vak Project. Bij dit vak koppelen we theorie aan praktijk. Je volgt veel gastlessen, gaat op bedrijfsbezoek en ontwikkelt beroepsvaardigheden.

In de bovenbouw bieden we het profiel Dienstverlening en Producten aan. Met dit profiel kan je naar álle opleidingen op het mbo. Ook bieden we een doorlopende leerroute aan in samenwerking met het mbo (Sport en Bewegen, ROC Nijmegen).

Je leert bij ons organiseren, begeleiden, presenteren en gaat aan de slag bij echte events. Leren doe je niet alleen tijdens de lessen maar ook in de praktijk. Je helpt onder andere mee bij de Zevenheuvelenloop, avondvierdaagse, en een diner voor ouder(s)/verzorger(s).

Kandinsky Molenhoek ligt ongeveer tien minuten lopen vanaf station Molenhoek en de bushalte aan de Rijksweg. Vanuit Nijmegen is het ongeveer 25 minuten fietsen.

Wil je graag meer weten over onze school of heb je vragen? Mail dan naar Caroline de Swart via c.deswart@kandinskymolenhoek.nl om een rondleiding in te plannen.

  • Kleinschalig
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijk betrokken
  • Actief onderwijs

Neem een kijkje op onze school

Wil je weten of Kandinsky Molenhoek bij jou past? Kennismaken kon dit jaar via een van onze twee open dagen of onze lesjesmiddag. Voor alle activiteiten is aanmelden verplicht.  

Lesjesmiddag

Tijdens deze lesjesmiddag ben je van harte welkom om lekker actief bezig te zijn, te sporten, sfeer te proeven en vooral om te komen kijken of Kandinsky Molenhoek bij je past. De lesjesmiddag is dit schooljaar op dinsdag 12 maart 2024 van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Rondleiding

Wil je graag sfeer proeven op onze school en op een gewone lesdag zien hoe onze school echt is? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke rondleiding. Zo kun je kijken of Kandinsky Molenhoek dé school voor jou is!

Open dag

Een open dag is een uitstekende gelegenheid voor aanstaande leerlingen en ouders/verzorgers om kennis te maken met alles wat onze school te bieden heeft. Je maakt zo kennis met onze leerlingen, docenten, leer­methoden en ons gebouw.

Open dagen 2023-2024

  • Woensdag 1 november van 15.00 uur tot 20.00 uur (op aanmelding)
  • Zaterdag 2 maart van 10.00 uur tot 15.00 uur (op aanmelding)

Video’s van onze activiteiten

Hoe meld je je aan voor onze school?

25 t/m 29 maart 2024

Centrale aanmeldweek. Het inschrijfformulier en het gekleurde aanmeldformulier kunnen iedere werkdag op school worden ingeleverd, in de brievenbus worden gedaan of kunnen per post worden verstuurd.

Maandag 25 maart: Persoonlijk inleveren van de aanmeldformulieren tussen 08.00 uur en 19.30 uur.
Dinsdag 26 maart: Persoonlijk inleveren van de aanmeldformulieren tussen 08.00 uur en 19.30 uur.
Woensdag 27 t/m vrijdag 29 maart: 
Persoonlijk inleveren van de aanmeldformulieren tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

3 april 2024

Update: er hebben zich meer leerlingen ingeschreven dan we kunnen plaatsen. We zullen dus helaas moeten loten. Het lotings- en plaatsingsbeleid is hier te lezen.

4 april 2024

Ouders krijgen de schriftelijke ontvangstbevestiging en resultaat van eventuele loting. Leerlingen die zijn uitgeloot worden gebeld. 

12 april 2024

Laatste aanmeldmogelijkheid na loting.

15 april 2024

Uitslag eventuele tweede loting.

17 mei 2024

Ouders ontvangen bericht over de plaatsing. School kan besluiten tot een verlenging van maximaal vier weken als er door de aangeleverde gegevens bijvoorbeeld nog vragen zijn over leerlingzorg.

14 juni 2024

Uiterste datum dat ouders bericht ontvangen over de plaatsing (alleen in het geval van verlenging van de beslistermijn)

Wil jij je aanmelden als nieuwe leerling voor leerjaar 2, 3 of 4? Mail dan naar c.deswart@kandinskymolenhoek.nl voor meer informatie en of/een inschrijfformulier.

Meer informatie?

Bekijk ook onze andere pagina’s voor meer informatie over het gaan naar de brugklas, maar ook nuttige informatie voor ouder van leerlingen.

Staat er niet bij wat je zoekt? Neem dan contact op met ons.